.

Často kladené otázky / Olajok nehéz haszonjárművek számára

Van különbség a személygépkocsiknak és könnyű haszongépjárműveknek szánt, illetve nagy tehergépjárműveknek szánt olajok között?

Motorolajok, amelyeket a nagy haszonjárművek használnak, eltérnek az autók és könnyű haszongépjárművek által használtaktól, a következő okok miatt:

- Nagyobb terheléssel dolgoznak

- Nagyteljesítményű motorokkal rendelkeznek

- Van követelmény kiterjesztett, 100 000 km-es vagy 250 üzemóra olajcsere periódusokra, (bizonyos esetekben akár 400 munkaórára is).
 

Elég öreg a járművem. Milyen olajat kellene használnom?

Általában, az alacsony teljesítmény-előírásokkal rendelkező olajokat használják az olajfogyasztás magasabb mértékére és a termék árra való tekintettel, amely természetesen, időnként a döntő tényező lehet. Mivel a mi szélességi körünkön komoly hőmérsékleti eltérések lehetségesek, az SAE 30, SAE 40, SAE 50 olajak nem mindig a helyes döntések. Tekintettel az egész éves védelemre, a többfokozatú olajok, mint például a 15W-50, 20W-50 használata ajánlatos szabványos (gépgyártó által meghatározott) olajcsereperiódusok szerint.

Például a jól ismert olaj típusokat mint az M 10D, M 16D és M 20D le lehet cserélni Prista Super 15W-50-re, 20W-50-re és Texaco Ursa Super LA 20W-50-re.

A Prista Oil és az Expert Oil Service specials autós központjaiban, a szakmai tanácsadás mellett, elérhető az Ön számára az összes rendelkezésre álló termék, és teljes körű szervizszolgáltatások. Ha van saját karbantartó bázisa, az üzleti és műszaki tanácsadónk szükséges szakértői értékelést nyújt a helyszínen, valamint a rugalmas logisztikai szolgáltatásaink révén ki fogjuk szolgálni Önt a kívánt termékkel, a legrövidebb időn belül, kedvező feltételekkel.
 

A mezőgazdasági gépekhez tervezett olajok mások?

Igen, eltérőek.

A mezőgazdaságban, annak érdekében, hogy lehetővé tegyék az alkalmazott olajok sokoldalú felhasználását, az ajánlott termék csoportok a STOU (Super Tractor Oil Universal) és az UTTO (Universal Tractor Transmission Oil) termékek.

Amennyiben STOU típusú olaj nincs előírva, a motorolajat a jármű kezelési útmutatójának megfelelően kell alkalmazni.
 

Mi az a STOU?

Motor kenéséhez, nedves fékekhez, sebességváltókhoz, differenciálművekhez és a mezőgazdasági gépek és berendezések hidraulikájához egyaránt használható olajok.

Az ilyen típusú termék a Prista STOU 10W-30, 10W-40 15W-40, valamint a Texaco SUTO Extra 10W-30.

Mi az az UTTO?

Sebességváltók, differenciálművek, nedves fékek és modern mezőgazdasági traktorok és egyéb berendezések hidraulikus rendszereinek kenésére egyaránt alkalmas olaj.