.

akreditacia.21.06.2022

Az Olajipari Termékek Tesztlaboratóriuma (PPTL) elkülönülten, a PRISTA OIL HOLDING EAD szervezetén belül függetlenül működik.

Az Olajipari Termékek Tesztlaboratóriuma Ruszéban, a kenőanyag keverőüzem területén helyezkedik el, 1000 m2-es területen. A PPTL a legmodernebb, különböző tesztelési módszereknek – BDS, BDS ISO, ASTM stb. – megfelelő tesztelési, megfigyelési és ellenőrzési berendezésekkel, valamint mérési eszközökkel van felszerelve. A laboratórium 1996-ban jött létre, 2003 óta BDS EN ISO/IEC 17025 minősítéssel rendelkezik.

A PPTL jelenleg különböző viszkozitási fokozatú és teljesítményszintű kenőanyagok – kenőanyag alapolajok, kenőolajok, sebességváltó olajok, turbinaolajok, hidraulikaolajok, kompresszorolajok, hajtóműolajok, motorolajok, transzformátorolajok, repülési kenőanyagok, fémmegmunkáló folyadékok, fékfolyadékok, hűtőfolyadékok (fagyállók) tesztelésére és mintavételezésére rendelkezik akkreditációval.

A PRISTA OIL HOLDING EAD Olajipari Termékek Tesztlaboratóriuma a BDS EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerint nyújtja szolgáltatásait minden, a kinyilvánított akkreditációja körébe tartozó tevékenységre, professzionális és kompetens tesztelési és mintavételezési színvonalon.

A PPTL személyzete munkájának színvonalát jól jelzi az a kitűnő teljesítmény, amelyet az ASTM által szervezett megfelelőségi és jártassági laboratórium-közi összehasonlító tesztelési programokon (Interlaboratory Crosscheck Programs, SGS IIS (Institute of Interlaboratory Studies, Hollandia), valamint a Chevron és különböző bolgár szervezők által létrehozott programokon érnek el.

A laboratórium részt vesz új termékek fejlesztésében, és üzemi olajmonitoringot is végez.

A PPTL személyzete az ASTM-ben (American Society for Testing and Materials), a BDS-ben (Bolgár Szabványügyi Intézet), a TC 67-ben, a Bolgár Meteorológusok Egyesülésében és egyéb szervezetekben képviseli a PRISTA OIL EAD-t.