.

Často kladené otázky / Motorolajok személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek számára

Mit fontos elolvasni a termék címkéjén szereplő szöveget olaj vásárláskor?

A teljesítményi jellemzők (ACEA és API), és a viszkozitás fokozat mellett, figyelmet kell fordítani a gépjárműgyártók előírásaira (OEM).

Mi az OEM előírás?

OEM (tényleges berendezésgyártó) előírásai szabályozzák a konkrét paramétereket és értékeket, amelyeket teljesítenie kell a gyári és szerviz-feltöltésű olajoknak.

A következő olajat ajánlották nekem: ACEA A3/B4-08, MB 229.3, SAE 5W-40. Milyen olajat vegyek?

Az egyszerű válasz: "Minden motorolaj, amely megfelel a fenti követelményeknek, megfelelő"

Az olyan Prista termék, mint a РRISTA® ULTRA 5W-40, jó választás. 

РRISTA® ULTRA 5W-40

-API SN/SM/CF

-ACEA A3/B4-08

-MB 229.1, MB 229.3

-VW 502 00 / 505 00

-Opel GM-LL-B-025

-Renault RN 700 / 710

-Porsche A40

Vehetek motorolajat szuper/hipermarketekben, ahol élelmiszereket vagy építőanyagot is kínálnak?

Valóban, az ilyen hipermarketek autós termék osztályain a motorolajokat vonzó áron kínálják. A vevők látni fogják a márkanevet és a viszkozitási fokozatot nagy betűkkel a termék matricájára írva. A többi információ nagyon kis betűmérettel jelenik meg valahol a csomagoláson. Az ár alacsony, akár veszélyesen is alacsony. Ebben az esetben egy termék impulzív megvásárlásával állunk szemben, amelyhez egy adott márka és ár társul, de vajon a minőségi paraméterek is megfelelőek? Mindenki meg tudja válaszolni ezt a kérdést magának. Egy másik kérdés a megfelelő csomagolás és a mennyiség. Motorolajok megvásárolhatók csomagokban vagy az ömlesztett, hordós kiszerelésű termékeket kiadagolva. A második esetben, a kanna tisztasága és megfelelő tárolása rendkívül fontos. Jó választás a Prista, és az Expert Oil Service autós központjai, valamint a hivatalos értékesítési és szervízelési képviselője a járműve gyártójának.

Vehetek Prista és Техасо olajakat benzinkúton?

A Prista és Техасо motorolajok rendelkezésre állnak a teljes "Petrol" AD lánc üzemanyag töltőállomásain, és sok más kiskereskedelmi üzletben. Még, ha újratöltésre is van szükség, akkor is könnyedén beszerezheti a szükséges mennyiséget. Ez megóvja önt attól a kockázattól, hogy után kelljen töltenie egy másik termékkel.

Javasoltak nekem egy bizonyos olaj márkát. Ez jobb, mint a többi?

A motorolajcsere néha csak divat kérdése. A felhasználók gyakran ragaszkodnak egy kereskedelmi márkához anélkül, hogy figyelembe vennék, hogy nem minden autó éri el optimális teljesítményét egy bizonyos típusú olaj által.

A szintetikus olaj megfelel minden gépjárműnek?

Nem. A szintetikus olajok a legjobb minőségű termékek a piacon, de ezek nem alkalmasak idősebb autókhoz, amelyek műszaki állapota rossz. Elég gyakran a szintetikus olajok nem megfelelő használata az oka sok felhasználó csalódottságának.