.

Často kladené otázky / Hajtóműolajok

Mi a hajtóműolaj?

Sebességváltóolaj, amely alapolaj és adalékok keveréke, nagyon jó kopásgátló és berágódás gátló tulajdonságokkal, és a jó stabilitással rendelkezik termikus oxidációra.

Mik a hajtóműolaj funkciói?

A fő funkciója a hajtóműolajnak, hogy kenje a hipoid fogaskerekeket az autókban és tehergépjárművek mechanikus és automatikus sebességváltóiban.

Mik a hajtóműolajok fő fajtái az alkalmazásaik szerint?

Két fő csoport van:

- Olajok kézi sebességváltókhoz és differenciálművekhez. Ezeket MTF-nek (Manual Transmission Fluid) is nevezik;

- Automatikus sebességváltókhoz, az úgynevezett ATF folyadékok (Automatic Transmission Fluid).

Mik a fő adalékanyagok a hajtóműolajokban?

- Kopásgátló, berágódásgátló és EP (szélsőségesen nagy nyomás) adalékanyagok. Ezek az anyagok, megakadályozzák a mozgó alkatrészek fémfelületeinek közvetlen érintkezését, és csökkentik a súrlódást.

- Dermedéspont csökkentő adalékok, amelyek csökkentik a fagyáspontot és javítják a viszkozitási tulajdonságait az olajoknak alacsony hőmérsékleten (folyási tulajdonság);

- A korrózió- és az oxidációgátló adalékok javítják az ellenállást az oxidációval szemben. Egy jól ismert tény, hogy az oxidációs termékek korróziót okoznak a fémekben;
 

Milyen színűek a hajtóműolajok automatikus sebességváltókhoz?

Minden automatikus sebességváltó olaj elérhető a kézi sebességváltó olajoktól eltérő színben. Leggyakrabban pirosak.

Hogyan osztályozzák az MTF olajokat?

A hajtómű olajok teljesítmény paraméterei az API osztályozás alá vannak rendelve. Viszkozitási tulajdonságaik a SAE J 306 által meghatározottak.

Mik az API osztályozások MTF olajokra?

Ezeket az olajokat a GL (Gear Lubricant) osztályozási rendszer alapján osztályozzák. Hat teljesítmény osztályra vannak csoportosítva, a GL-1-től GL-6-ig, bár ezek közül csak 2 van jelenleg érvényben.

- GL-1, GL-2, GL-3, GL-6 - MÁR ELAVULT.

- GL-4 - JELENLEGI OSZTÁLY. Ez jelzi a rendkívül nagy csúszási sebességek mellett működő kézi sebességváltók fogaskerekeinek a teljesítmény jellemzőit. Különösen csavart / spirális kúpkerekekre és hipoid fogaskerekekre, amelyek mérsékelt igénybevétel mellett működnek autókban és egyéb, autóipari berendezésekben, nagy sebességű / kis forgatónyomatékú és alacsony sebességű / nagy nyomatékú motorokban;

- GL-5 - JELENLEGI OSZTÁLY. A  személygépkocsik és más járműtípusok azon fogakerekes - különösen hipoid -hajtásainak kenésére kifrjlesztett termékeket jelöli, amelyek nagy sebességgel / sokkszerű terheléssel, nagy sebességgel / nagy nyomatékkal illetve alacsony sebességgel / nagy nyomatékkal működnek. Nehéz haszongépjárművek sebességváltóinak kenésére van kifejlesztve és tartalmaz kopásgátló és berágódásgátló EP-adalékot is;

- MT-1 - JELENLEGI OSZTÁLY. Olyan olajokra használják, amelyeket nagy teljesítményű kézi sebességváltókhoz terveztek illetve, amelyek jó termikus stabilitást és ellenállást biztosítanak a magas, ciklikusan változó hőmérsékletekkel szemben, és a jobban összeférhetőek rézötvözetekkel, mint az egyéb API kategóriájú termékek. Ezeket tipikusan nem szinkronizált, kézi kapcsolású sebességváltókhoz használják, nehéz tehergépjárművekben és buszokban.
 

Mit képvisel az SAE J306 szabvány szerinti viszkozitási osztályozás?

Az SAE J 306 viszkozitási osztályozás a hajtóműolajokat osztályokba sorolja a kinematikai viszkozitásuk szerint. Az osztályok különbözőek meleg időjárás esetén való alkalmazásokra, hideg időjárási körülmények közötti alkalmazásokra, vagy akár egész éves használatra - többfokozatú olajok.

Hogyan osztályozzák az ATF olajokat?

Az ATF termékekre nincsenek viszkozitási vagy teljesítményszint szerinti osztályozások bevezetve. A jellemzőik és alkalmazásaik az automatikus sebességváltó gyártó (OEM) előírásokból származtatottak.

Melyek a legelterjedtebb OEM előírások ATF olajokra?

A legelterjedtebbek és közismertebbek a gyakorlatban a General Motors (DEXRON) és a Ford Motor Company (Mercon) előírások. Rajtuk kívül más automatikus sebességváltó gyártók is vezettek be saját előírásokat ATF olajokra.

GENERAL MOTORS – DEXRON

TASA – 1957 ,  DEXRON II E – 1991, DEXRON III H – 2003

DEXRON II D – 1981, DEXRON III G – 1997, DEXRON VI - 2005

Folyadékok, amelyek teljesítik a Dexron II előírásokat (D, E típus) helyettesíthetőek magasabb osztályú Dexron III folyadékkal. Ennek az ellenkezője megkérdőjelezhető.


FORD MOTOR COMPANY – MERCON

- ESW M2C 33F/G (G Olaj) – 1967

- ESP M2C 138-CJ (CJ Olaj) – 1975

- ESP M2C 166 H (H Olaj) – 1981

- MERCON WSP M2C 185 A – 1987

- MERCON V – 1996

- MERCON SP – 2005

- MERCON LV (Alacsony viszkozitás) - 2008


Olajok, amelyek megfelelnek a Ford M2C33 -F, és -G (G olaj) előírásoknak, nem keverhetőek semmilyen más olajjal, amely megfelel bármely más Ford előírásnak.


Más OEM előírások:

Allison C-4

Caterpillar TO-4

Chrysler Mopar ATF +4

MAN típus 339.X

Mercedes-Benz 236.X

Voith H55.63.35.XX

Voith H55.63.36.XX

VW part No.

ZF TE-ML XXZ