.

AUTOMECHANIKA FRANKFURT 2022

09-08-2022

Szeptember 13-17

Újraindulás az autóipar aftermarket piacán: tapasztalja meg a nemzetközi kulcsszereplők innovációit, és tudjon meg többet az új technológiákról és trendekről a gyártóipar, a javítóműhelyek és az autókereskedelem nemzetközi találkozóhelyén.

Az Automechanika Frankfurt egyetlen más szakvásárhoz sem hasonlíthatóan képviseli az autóipari aftermarket piac teljes értékláncát. Az Automechanika Frankfurt a világ vezető szakvásáraként a már megszokott formában kerül megrendezésre 5 napon keresztül szeptember 13 és 17 között. A Prista Oil Holding a 9.1 csarnokban, a C.70-es standon lesz jelen.

news-pic

A nemzetközi gépjármű aftermarket a világ egyik legdinamikusabb piaca. Az Automechanika, mint vezető vásármárka, ennek a piacnak a legfontosabb platformja 13 rendezvényével világszerte. Nemcsak a gyártóipar, a javítóműhelyek és az autóipar nemzetközi találkozóhelye, hanem a teljes autóipari aftermarket piac értékláncát is egyedülálllóan képviseli.

news-pic

Automechanika  Frankfurt 2018

Innovation4Mobility

Hogyan változik az aftermarket az Új Mobilitás során? Ismerje meg a jövő mobilitását szolgáló termékeket és megoldásokat az Innovation4Mobility speciális kiállításon. Itt az alternatív hajtástechnológiák, valamint a digitalizáció és az összekapcsolhatóság áll a középpontban. Tapasztalja meg az innovációkat és az új technológiákat, lépjen kapcsolatba start-up cégekkel és a mobilitás úttörőivel, tanuljon az ipar, a tudomány és a kutatás-fejlesztés szakértőitől! Az intermodális mobilitás és a mikromobilitás területéről származó innovációk a szabadtéri helyszínen lévő Future Mobility Parkban találhatók.

Fenntartható megoldások

Az iparág egyre több meghatározó szereplője, nemzetközi beszállítók és gyártók fektetnek be fenntartható, erőforrás-takarékos és klímasemleges megoldásokba, amelyeket az Automechanika kiállításon mutatnak be. A fenntarthatóság témája sokrétű: az éghajlatbarát termelési és gyártási folyamatoktól kezdve az új anyagok használatán, az elektromos autózáson, az alternatív hajtástechnológiákon és üzemanyagokon át az újrahasznosításig és az újragyártásig.

Speciális érdekességek, teherautók, klasszikus autók, lakóautók

A frankfurti Automechanika nemcsak a személygépkocsikról szól, hanem a haszongépjárművekről, a lakókocsikról és a klasszikus autókról is. A piac a szervizek számára jövedelmező, mivel kiegészítő üzleti lehetőségeket kínál.

Fedezze fel a legújabb trendeket és innovációkat, tanuljon szakértőktől az Automechanika Akadémián vagy a workshopokon. Tapasztalja meg a jövő mobilitását, és ismerjen meg más autóipari szakembereket. Az Automechanika széleskörű programlehetőségeket kínál.

Tekintse meg az Automechanika eseménynaptárát itt: https://automechanika.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/events.html#/

Workshopok és szolgáltatások

news-pic

A digitalizáció, az elektromos autózás, az emelkedő költségek és a berendezésekbe vagy know-how-ba történő beruházás szükségessége erőteljesen ösztönzi a szervizüzletág változásainak folyamatát. Az elektromos vagy hibrid járművek javításához szükséges szervizkoncepciók, biztonsági intézkedések és műhelyberendezések, az adatokhoz való hozzáférés, a diagnosztika, az alkalmazások, az e-mobilitás, az online portálok, a fenntarthatóság, a munkaerő-toborzás és a változó felhasználói magatartás a megatrendek és kihívások közé tartoznak, amelyek jelenleg mozgatják az autóipari alkatrészpiacot. A belső égésű motorok területén a klasszikus termékkínálat mellett, mint például az olaj és kenőanyagok, a frankfurti Automechanika kiállítói mindenekelőtt innovatív megoldásokat és új üzleti modelleket mutatnak be a jövőre nézve.

Alkatrészek és technológiai megoldások

news-pic

 A személygépkocsik, motorkerékpárok és haszongépjárművek számára készült alkatrészek és komponensek, valamint az elektronikus alkatrészek és a csatlakoztathatóság teljes spektruma képezi az Automechanika Frankfurt alapjait a vásár keleti területén.

Minden megtalálható itt: a klasszikus témáktól kezdve, mint az alváz, a szabványos mechanikus alkatrészek, a belső és külső, a karosszéria és a hagyományos hajtásrendszerek alkatrészei egészen a legújabb trendtémákig: felújítás és új anyagok.

A motorelektronika, a járművilágítás és az elektronikus alkatrészek jövőbe mutató hálózatba kapcsolása is képviselteti magát. Az ágazat nemzetközi beszállítói, gyártói és partnerei egyre több fenntartható, klímatudatos és intelligens megoldást mutatnak be.

Tartozékok és testreszabás

news-pic

 Az individualizálás irányába mutató trend töretlen. Az „életstílus” termékek adják meg a járműnek a szükséges vagányságot és teszik egyedivé. A motor és a sebességváltó műszaki alkatrészei, a biztonsági rendszerek, a kiváló minőségű járműbelső és a szállítási/tárolási rendszerek átfogó választéka növeli a kényelmet. A tervezett Car Media Sound Finale vagy a Car Wrapping Area keretében a látogatók egyedülálló pillanatokat élhetnek át az Automechanika 2022 kiállításon.

Autómosás és -ápolás

A járműiparban várható földcsuszamlásszerű változások új kihívások elé állítják a járműmosó és -ápoló iparágat: az elektromos autózás, a fenntarthatóság (vízkezelés) és a biztonság minden eddiginél inkább az innováció középpontjában áll!

A konnektivitás, a digitalizáció, az e-mobilitás, a szolgáltatási koncepciók, az új technológiák, az emelkedő költségek, a változó felhasználói magatartás mind hatással vannak a tehergépkocsik, személygépkocsik, motorkerékpárok és kerékpárok jövőbeli mosási és ápolási folyamatára, és releváns témák az autómosók, autókereskedések, szervizek és járműápoló szolgáltatók minden szakterületén.

Karosszéria és festék

A karosszéria és festék ágazat kiállítási témái között szerepel a karosszériajavítás, a festés és a korrózióvédelem, az intelligens javítás és az új anyagok. A keretprogramban a viták a jövő fontos témái, például az innovatív stratégiák és a fenntartható beruházások körül forognak, a várhatóan tovább emelkedő költségek mellett. A fiatal tehetségek és a szakképzett munkaerő hiányának témája szintén a középpontban áll.

Adatok és csatlakoztathatóság

news-pic

Az adatokhoz való hozzáférés és a járművek hálózatba kapcsolásának témája uralja jelenleg az autóipar aftermarket piacán zajló vitákat. Ennek oka, hogy ezek a jövőben jelentősen befolyásolni fogják a gyártóipar, a szerviz és a kereskedelem közötti interakciót.

E-mobilitás

news-pic

Az elektromobilitásra való átállással kapcsolatban jelenleg számos kihívást kell leküzdeni. A töltőállomás-infrastruktúra hiánya, a fejlesztés, a gyártás és a nyersanyagok, akkumulátorok és félvezetők beszerzésének nehézségei mozgatják az iparágat. Stabil ellátási láncokra, a beszállítók közötti regionalizációra és a szoftverfejlesztők képzésére van szükség. Az elektromobilitás a járművek karbantartását, diagnosztizálását és javítását is jelentősen meg fogja változtatni. Az Automechanika ideje alatt a beszállítók ezért bemutatkozhatnak, és megismertethetik a szakmabelieket az új technológiákkal.

Automechanika innovációs díjak

news-pic

Az innovációkat ünnepeljük: az Automechanika Innovation Awards díjjal különösen a trendteremtő innovációkat díjazzuk. A nemzetközileg áhított díjat több mint 25 éve 9 kategóriában ítéli oda egy független szakértői zsűri.

A kiállító cégek pályaműveit a következő kritériumok alapján bírálják el: innovációs teljesítmény és kiváló megoldások, funkcionalitás, egyszerű használat, felhasználói előnyök és költséghatékonyság, aftermarket relevancia, biztonság, tartósság és minőség, valamint az éghajlat- és környezetvédelemhez, az erőforrások megőrzéséhez és a fenntarthatósághoz való hozzájárulás.

Vissza