.

A Texaco Lubricants új e-folyadékokkal támogatja az elektromos járművek növekvő piacát

05-03-2024

A Texaco Lubricants új elektromos folyadék termékcsaláddal jelent meg a piacon. A márka termékportfóliója a növekvő elektromos járműpiac támogatása érdekében bővült. A Chevron energetikai vállalat, a Texaco Lubricants márka tulajdonosa szén-dioxid-intenzitásának csökkentésére, valamint az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású üzletágak fejlesztésére irányuló célkitűzésével összhangban az e-folyadék termékcsaládjába megújuló alapolajokat vezet be, hogy ezzel is csökkentse az üzletág termékkínálatának életciklus-alapú szén-dioxid-intenzitását.

A Texacónál jelenleg is fejlesztés alatt áll egy olyan e-folyadék termékcsalád, amely kifejezetten a haszongépjárművekben való használatra lesz elérhető. A Texaco mind a közlekedési,  mind az ipari alkalmazásokat illetően alacsony vezetőképességű hűtőfolyadékot fog kifejleszteni, és ezzel párhuzamosan egy egyedi e-kenőzsír portfólió is készül majd.

Az e-folyadékok a berendezésgyártók üzemeiben kerülnek majd a járművekbe, gépekbe. A Texaco Lubricants e-folyadékai a kereskedelemben és a szervizekben egyelőre nem lesznek elérhetők.

A Texaco e-folyadékainak fejlesztését több tényező vezérelte, többek között a technológiai fejlődés és a jogszabályi változások, például az új benzines, dízel, és egyes esetekben hibrid járművek értékesítésének közelgő betiltása Európa számos országában.

Paul Van de Ven, a Chevron regionális termékfejlesztési vezetője elmondta:

"Nem tagadhatjuk az elektromos járműpiac folyamatos fejlődésének, és az e-mobilitás jelentőségét. A Chevron kihasználja erősségeit és a képességeire építve segíti a világ célkitűzéseinek eléréséhez szükséges gyorsaságú és léptékű fejlődést. A Texaco e-folyadékainak választéka segíteni fogja ügyfeleinket saját kibocsátáscsökkentési céljaik elérésében és az e-mobilitási megoldások megvalósításában."

Forrás: https://bit.ly/42OtrtQ

Vissza