.

A Prista Oil Holding fenntarthatósági irányelveket vezet be

01-03-2024

A Prista Oil Holding részt vett a 2023 november végén rendezett Kenőanyag Fenntarthatósági Fórumon. A Berlinben tartott úttörő rendezvény a kenőanyagipar fenntarthatósági gyakorlatainak előmozdítását tűzte ki célul.

A rendezvény egyik fő témája az európai zöldmegállapodás, a Green Deal volt, illetve a karbonsemlegesség elérése 2050-ig. A Green Deal egyik konkrét célja az úgynevezett lineáris gazdasági modell felszámolása, a körforgásos gazdaság és a hulladékgazdálkodás megvalósítása.

A versenyképesség megőrzése érdekében a vállalatoknak több kulcsfontosságú területen kell tevékenykedniük, mint például az újrahasznosítási alternatívák (újrafinomított alapolajok használata), a szénlábnyom figyelembevétele és folyamatos törekvés annak csökkentésére, a forgalomban lévő termékek előnyeinek továbbfejlesztése (hosszabb élettartam, üzemanyag-megtakarítás stb.), a biztonságos vegyi anyagok használata (a REACH és CLP irányelvek módosítása e tekintetben), valamint az uniós zöld közbeszerzés alkalmazása.

A vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló irányelv végrehajtása és a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati gyakorlatok bevezetése az első lépés, amelyet a Prista Oil Holding ebbe az irányba tesz. A folyamat 2024 elején kezdődött a fenntarthatósági felmérés - a társadalmi, innovációs, irányítási, környezeti és gazdasági szempontok elemzése - elkészítésével.  A vállalat célja, hogy a jelentéseket az év végéig auditáltassa és ellenőrizze, valamint tervet dolgozzon ki a folyamatos fejlődésre és új célokra.  Ezzel a Prista Oil lépést tart az iparági trendekkel, és felkészül az előtte álló kihívásokra.

Vissza