Select Language: Hungarian
.

A MOBIL LABOR ÉS „BOMBABRIGÁDJA” ISMÉT ÚTNAK INDUL

24-04-2017

Az utazó laboratórium segít feltárni a kémia titkait, és ennek az egyébként bonyolult tudománynak a játékos oldalát

A Prista Oil Holding bőkezű szponzorálásának, valamint a Szófiai Egyetem kémiai és gyógyszerészeti kara támogatásának köszönhetően a mobil labor észak-bulgáriai  körútra indul, ahol 11 iskolát látogatnak meg.

A labor a Chemgeneration nevű, a kémia oktatásával kapcsolatos kezdeményezés része, amelyet Bulgáriában 2011-ben indítottak útjára. Ma a projekt partnere és fő szponzora a Prista Oil; ennek köszönhetően a labor rendhagyó módon tudja bemutatni a diákoknak a tudomány csodálatos világát. A kezdeményezés népszerűbbé kívánja tenni a kémiát a bolgár gyerekek körében. Az egyik legfontosabb cél, hogy hatásosan és játékosan keltse fel a fiatalok érdeklődését a természettudomány iránt, és bemutassa nekik, milyen szerepet tölt be a kémia mai világunkban.

Lelkesedés, kíváncsiság és szorgalom jellemzi a diákokat, akiket nemcsak a kísérletek végeredményei bűvölnek el, hanem a nevük is – „közlekedési lámpa”, „elefánthab” és hasonlók. Ily módon a diákok megértik az oxidatív-redukciós eljárásokat, a kémiai reakciók hőhatásait - és ez segít felkelteni érdeklődésüket a vegyészet iránt.

Vissza