.

TEXACO DELO 30-AS PRÉMIUM ÜZEMANYAG-TAKARÉKOS ÉS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MOTOROLAJOK

20-07-2022

A Texaco Delo alacsony viszkozitású haszongépjármű motorolajok összetételüknek köszönhetően üzemanyag-takarékosságot, a kipufogógáz-utánkezelő rendszerekkel való kompatibilitást, valamint  hosszú és gazdaságos olajcsere-periódust kínálnak, miközben megfelelnek mind a legújabb iparági (ACEA) specifikációknak, mind a főbb motorgyártók motorvédelemre és teljesítményszintekre vonatkozó előírásainak és jóváhagyásainak.

Miért érdemes áttérni az alacsony viszkozitású motorolajokra?

Számos motorgyártó támogatja már a SAE 30-as olajok (5W-30 vagy 10W-30) használatát, ugyanis egyrészt szeretnék biztosítani járműveik optimális üzemanyag-takarékosságát, másrészt igyekeznek reagálni az ügyfelek egyre növekvő szén-dioxid-kibocsátás csökkentési igényére vonatkozóan úgy, hogy közben azok pénzt is megtakaríthassanak. A károsanyag-kibocsátási irányelvek életbe lépése szükségessé tette a motortervezés továbbfejlődését annak érdekében, hogy a kipufogógáz-kezelő rendszerek biztosítani tudják a szabályozásnak megfelelő működést. Ugyanakkor a flották üzemeltetőinek csökkenteniük kell az üzemeltetési költségeiket anélkül, hogy a járművek tartósságát veszélyeztetnék. Az igények e bonyolult listája minden eddiginél magasabb követelményeket támasztott a kenőanyagokkal szemben, s ez olyan hígabb olajok kifejlesztését eredményezte, amelyeknek továbbra is jó teljesítményt kell nyújtaniuk, miközben az olajcsere-periódusok hosszának fenntartása mellett továbbra is képesek hőstabilitást, kopásvédelmet, koromcsökkentést és oxidációval szembeni védelmet biztosítani.

Milyen előnyöket nyújtanak a SAE 30-as olajok?

Üzemanyag-takarékosság

Az alacsony viszkozitású olajok a viszkózusabb (SAE 40, SAE 50) olajokhoz képest javítják az üzemanyag-fogyasztást, ezáltal csökkentik a CO2-kibocsátást. Ugyanakkor az illékonyság és a viszkozitás-növekedés az ACEA szabvány határértékein belül marad, s ez biztosítja a teljesítmény fenntartását a szervizperiódus teljes időtartama alatt.

Kopásvédelem

Bár az alacsony viszkozitású olajok hígabbak, mint a 10W-40 minőségűek, a 10W-40 termékekhez hasonló kopásvédelmet biztosítanak, jóval az előírt határértékeken belül.

Teljesítmény hideg időjárási körülmények között

A motorfékpadi tesztek során mérni tudjuk a kenőanyag hideg körülmények közötti áramlását. Hidegindítás során -35C hőmérsékleten az alacsony viszkozitású olajok lényegesen jobb folyási tulajdonságokat biztosíthatnak, mint a 15W-40-es olajok.  Rendkívül alacsony, -45C-os hőmérsékleten a Texaco Delo 5W-30-as olajok hidegfolyási tulajdonsága a 0W-osztályú olajokéhoz közelít. Ez nagyfokú bizonyosságot ad arra, hogy a motor védelme még a legzordabb téli körülmények között is biztosítható.

A Texaco SAE 30-as Delo haszongépjármű motorolajai:

További információval készséggel állunk rendelkezésére: Pálinkás István +36320 3287486

Vissza