.

Hogyan készítsük fel autónkat a télre?

25-11-2022

A tél közeledtével, ahogy egyre hidegebb lesz az időjárás, járműveink motorjai egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Ez a nem megfelelően felkészült autósok számára gondokat jelenthet, ezért néhány hasznos információt osztunk meg szakértői csapatunktól.

Sajnos a hideg időjárás hatással lehet az üzemanyag-fogyasztásra, így sok sofőr arra kényszerül, hogy a tél folyamán több pénzt költsön üzemanyagra. Ráadásul a hidegebb hőmérséklet miatt a motorolaj besűrűsödik, ami csökkenti hatékonyságát. Ebben az állapotban a motorban lévő alkatrészek nem kapják meg a megfelelő kenést, ezért nagyobb a kopás veszélye. 

A költségek csökkentése érdekében próbálja ki a Texaco Havoline ProDS MG SAE 0W-20-at! Ennek a prémium teljesítményű motorolajnak a viszkozitási fokozata (SAE 0W-20) prémium adalékrendszerével együtt segít az üzemanyagfogyasztás javításában, még alacsonyabb hőmérsékleten is. Korszerű technológiájú adalékrendszere biztosítja, hogy megfeleljen a motorgyártók legújabb alacsony károsanyag-kibocsátású és üzemanyag-takarékos motorokra vonatkozó követelményeinek. Összetétele révén tisztán tartja a magas hőmérsékletű motoralkatrészeket, ami védi a turbófeltöltőt a lerakódások keletkezésétől.

Egy másik kérdés a jármű motorjának hőmérséklete indításkor. A hideg befolyásolhatja a motor hatékony indítási képességét, valamint azt, hogy milyen sebességgel éri el az optimális hőmérsékletet. Egy hidegindítási hőmérsékletre kifejlesztett termék orvosolhatja ezt a helyzetet, segítve a motor üzemi hőmérsékletének elérését, de a benne lévő olaj felmelegedését is. Meleg állapotban az olaj képes megkenni a motorban lévő alkatrészeket, és biztosítani azok megfelelő működését.

A Texaco Havoline ProDS F SAE 0W-30 alacsony hőmérsékleti folyékonysága segíti a kenőanyag gyors keringését a motor hidegindításakor, ami hozzájárul a motor fokozott védelméhez. Ez a prémium teljesítményű szintetikus motorolaj nemcsak a hideg okozta veszélyektől képes megvédeni a motort, hanem segíthet a motor élettartamának meghosszabbításában és az üzemanyag-fogyasztás fenntartásában is. 

A motorolaj a kiterjesztett olajcsere-periódusok és a motorrendszer védelme révén segíti az autósokat a karbantartási költségek csökkentésében. Alacsony kéntartalmú technológiája segít megvédeni a katalizátorokat és a dízel részecskeszűrő rendszereket.

Egyetlen járművezető sem szeretne felesleges többletköltségekkel szembesülni. A Texaco Havoline ProDS termékcsalád alkalmas arra, hogy enyhítse a hideg téli hónapokban a motorral kapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémákat, beleértve az üzemanyag-fogyasztást és a hidegindítást.

A Texaco Havoline ProDS termékcsaláddal kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Via Texacolubricants.com

Vissza