.

A teherautó feltalálója a Delo®-t választotta

18-03-2019

Milyen előnyökkel jár egy kamiongyártó olajválasztása a Delo kenőanyagok felhasználói számára?

A Daimler Trucks North America a Chevron Delo 400 ZFA SAE 10W-30* API FA-4-es jóváhagyású, (Észak- és Dél-Amerikában forgalmazott) motorolajat választotta gyári feltöltéshez minden általa gyártott új kamion számára 2019 január 1-től kezdődően. A Chevron számára természetesen megtisztelő ez a partneri kapcsolat azzal a vállalattal, amelyet a teherautó feltalálójaként szokás emlegetni. Üzleti szempontból is előnyös a cégnek – de a Delo kenőanyagok felhasználói is részesülnek az együttműködés nyújtotta előnyökből. Nézzük meg, hogyan!

A járműgyártók (OEM-ek) kenőanyag-specifikációi általában magasabb teljesítményt követelnek meg, mint az iparági (ACEA, API) sztenderdek. Gyári feltöltéshez a gyártók gyakran további, magasabb teljesítményszintre vonatkozó tesztelést írnak elő, és a kenőanyaggyártónak az OEM által irányított, rendkívül szigorú minősítési folyamatot kell teljesítenie, amelynek gyakran része a nagyon kimerítő üzemi tesztelés is. A folyamathoz általában hozzátartoznak az iparági szabványok által előírtnál hosszabb időtartamra vonatkozó tartóssági és oxidációs tesztek is.

A Chevron rengeteg tapasztalatra tesz szert egy ilyen, igen szoros együttműködést megkövetelő közös fejlesztési folyamat során. Lehetősége van első kézből megfigyelni a motortervezés új irányait, és olyan, a jövő kenéstechnológiáját képviselő termékeket fejleszteni, amelyek képesek hatékonyan támogatni a motorok következő generációját.

A Daimler North Americán kívül más gyártók is alkalmazzák a Delo termékeket gyári feltöltésre: a PACCAR, a Peterbilt, a Kenworth Trucks és a DAF anyavállalata például több, mint 20 éve használ gyári feltöltésre Delo motorolajokat.

*A termék 5W-30-as viszkozitású változata Európában Delo XSP- FA néven érhető el.

Kép és szöveg forrása: www.chevronlubricants.com

Vissza